Het contract is getekend, de webinar over het publiceren van een boek is gevolgd en de feedback op mijn manuscript is gegeven. De Tuin is in zijn volgende fase.

Deze uitgeverij, Boekscout, doet bijna alles digitaal. Dat ligt deels ook aan de tijd, voor corona waren er nog auteursbijeenkomsten op het kantoor. Dat had ik wel een leuk uitstapje gevonden, maar goed, dat geldt wel voor meer dingen (verjaardagsfeestjes, concerten, koorrepetities). Nu was er dus een webinar, waarin verteld werd hoe het verder zou gaan, wat zij zouden doen en wat ik, als schrijver, nog zelf moest bijdragen.

De feedback kreeg ik wel telefonisch. Een medewerkster van de uitgeverij las de beoordeling voor die haar collega geschreven had. Een citaat:

Jouw natuurlijke manier van schrijven voelt realistisch aan en draagt bij aan de geloofwaardigheid van de brieven en de verhaallijn.’

Daar knapt een mens van op. Behalve dat ze het een mooi boek vond, vond ze ook dat er niet heel veel meer aan hoefde te gebeuren en dat ik dat prima zelf kon doen. Een paar spellingsdingetjes, het boek een klein beetje inkorten, dat soort zaken. Daar ben ik nu mee bezig. Dat is niet heel moeilijk, maar iets wat je niet lang achter elkaar kunt doen, omdat je dan niet meer ziet wat er goed of fout is. Maar als ik in dit tempo doorga, kan ik het over een week opsturen en kan het proces verdergaan.

Ik moet nog meer opsturen. Beeldmateriaal voor de omslag en een foto die ze als auteursfoto kunnen gebruiken. Gelukkig had ik daar ook al over na gedacht, zodat die al klaarliggen. En een lijst met minstens veertig e-mailadressen van mensen die wellicht in het boek geïnteresseerd zijn. Dat laatste vind ik het lastigste klusje, dat voelt een beetje als bedelen. Zelf geef ik ook niet mijn e-mailadres aan iedereen. Gelukkig heb ik veel aardige mensen in mijn omgeving die daar niet moeilijk overdoen, zodat ik al een heel eind ben.

Mochten er onder de lezers van dit blog nog mensen zijn die graag op die lijst komen, dan hoor ik het graag, via de contactpagina op mijn website.

Dan ga ik nu weer verder met spaties en aanhalingstekens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.