Eindelijk is het zover, de uitgever heeft positief gereageerd. Als het goed is, verschijnt De Tuin binnen een paar maanden. Dat schept wat ruimte in mijn hoofd.

De laatste weken waren niet gemakkelijk. Ik had geen idee waar ik mee verder moest en had moeite mijn dagen te vullen. Toen de covid-regels nog strenger werden, in plaats van versoepelden, hielp dat niet mee. Natuurlijk heb ik het niet slecht. Ik heb een dak boven mijn hoofd, ik ben niet alleen en we hebben geen financiële problemen. Maar toch.

Toen deze week de avondklok inging en groepen jongens gingen rellen, ook hier in Den Bosch, kreeg ik het nog benauwder. Waar gaat het allemaal naar toe? Gelukkig was het de avond erna weer rustiger en moet ik niet uit het oog verliezen dat de meeste mensen deugen (Goede titel voor een boek!). Bovendien worden de dagen alweer langer en heb ik in maart een weekje vakantie geboekt.

Nu kan ik gaan nadenken over nieuwe projecten. Nieuwe onderwerpen en wellicht nieuwe genres. Met De Tuin gaat het goed komen. Natuurlijk had ik liever gehad dat het boek door een reguliere uitgever was geaccepteerd en met een grote publiciteitscampagne in de markt was gezet. Maar dat is niet realistisch. Zeker nu ook de boekwinkels dicht zijn. De mensen van Boekscout, bij wie het nu als publishing on demand zal verschijnen, zijn erg aardig en behulpzaam. Dus ik heb er vertrouwen in.

Natuurlijk meld ik het, als het te koop is. Ik hoop dat mijn trouwe lezers er zoveel plezier aan zullen beleven, dat ze het iedereen aan zullen raden.

Dan ga ik nu weer aan het werk.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.