Planning

Na een lange reis van zes weken door Scandinavië, had ik vorige week zin weer aan het werk te gaan. Of in ieder geval om achter mijn bureau te gaan zitten en te bedenken hoe ik verder moest. Helaas gooide corona roet in het eten.

Net toen ik dacht op de één of andere manier immuun te zijn, want iedereen had het wel een keer gehad, maar ik niet, werd mijn lief de een na laatste dag in Noorwegen verkouden en daarna echt ziek. Thuis bleek dat hij het had, maar ik niet. Ik kon nog net boodschappen doen. De volgende dag was het toch raak.

Heel ziek werd ik niet, na twee dagen knapte ik al weer op, maar het schopte wel de goede voornemens in de war. Een paar dagen heb ik niets kunnen doen en daarna waren er nog allerlei klusjes om langzaamaan weg te werken. Ik heb geen kinderen gezien, geen koorrepetitie gehad en mijn dagen doorgebracht met veel slapen, lezen en bankhangen. Zo had ik het me niet voorgesteld.

Vlak voor ik op reis ging had ik het boek opgestuurd naar een uitgever. Nog eenmaal proberen, dacht ik.Veel uitgevers willen zelfs geen manuscripten meer hebben, dus het was even zoeken. Maar ik dacht dat ik het meest geschikte bedrijf gevonden had. Al in de trein van Stockholm naar Östersund  kreeg ik de afwijzing, met de bekende formulering. Het paste niet in het fonds. Ik had niet anders verwacht, maar toch hoop je altijd een beetje.

Daarom stap ik nu over op plan B. Ik laat het boek goed redigeren en geef het daarna uit in eigen beheer of weer via Boekscout.Niet meer continue teleurgesteld worden, maar vooral mijn eigen gang gaan. Ik heb niet veel lezers, maar wel trouwe lezers, die regelmatig vertellen hoeveel plezier ze aan mijn boeken beleven. En dat mijn boeken een groter publiek verdienen.

Mocht dat laatste ooit nog eens gebeuren, mag de vlag uit. Maar ik ga daar geen energie meer in stoppen. Ik heb contact opgenomen met een redactiebureau, ben aan het nadenken over een omslagillustratie en ga op zoek naar een volgend onderwerp.

Nu ik weer naar buiten mag en het niet meer zo heet is.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.