De laatste weken lukt het niet erg. Het schrijven bedoel ik. Halverwege december kreeg ik een afwijzing binnen, zodat de twijfels over mijn bestaan als schrijver weer volop toesloegen. Er ligt nu een kant-en-klaar boek dat niemand wil hebben en een plan voor een volgend boek, waarvan ik pas een bladzijde of tien geschreven heb. Maar de vraag is natuurlijk of er ooit iemand in geïnteresseerd zal zijn het uit te geven.

Gelukkig was het snel daarna Kerst en Oud en Nieuw, met allerlei afleiding, leuk gezelschap, lekker eten, mooie wandelingen en boeken van anderen. Hooguit als iemand vroeg hoe het met het schrijven ging, bedacht ik me weer dat ik het zelf ook niet zo goed wist.

Ruim een week geleden ging ik weer achter mijn bureau zitten. Dat was natuurlijk de eerste stap. Veel verder kwam ik niet. Er zijn allerlei anderen dingen te doen achter een laptop. Dingen opzoeken, wegdromen, mail verwerken, spullen kopen, afspeellijsten maken, spelletjes doen. En daarnaast maar blijven lezen, en daarbij steeds bedenken dat ik ook wel zoiets had willen schrijven.

Ook bedacht ik dat als het dan toch niet lukt met schrijven, ik beter iets anders kon gaan doen. Maar ook dat gaat moeilijk, omdat ik natuurlijk eigenlijk wel wil schrijven. Soms zou het heel handig zijn als iemand mij zou vertellen wat ik moet doen en me een deadline zou geven. Nu moet ik mezelf bij de lurven pakken en het toch weer gaan proberen. Zei zij vol enthousiasme.

Het heeft me in ieder geval weer een blog opgeleverd. Weliswaar ééntje die veel lijkt op devorige, maar er is weer iets geschreven.

2 Comments

  • L Middelhoff

    Dag Hennie,

    Zijn er mensen in je buurt die ervaring hebben met crowd-funding om je boek in (beperkte) oplage alvast te drukken? Met die eerste oplage lukt het wellicht om een grotere vis binnen te halen en worden je mooie verhalen in ieder geval al gelezen! Wellicht heb je die route al bekeken?

    Je hebt leuke onderwerpen rondom die historische figuren en die weer levend maken in onze tijd! Mijn vader heeft dat ook lang gedaan maar dan op andere manier. Ik zal vanavond een boek meenemen. Groet, Lucas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.