Meningen

Het is al weer even geleden dat ik een stuk geschreven heb voor dit blog. Helaas komt dat niet doordat ik een lange, zomerse vakantie genomen heb. En ik heb ook geen covid gehad. Ik heb mijn prikken gehad en zie bijna niemand, dus die kans is niet erg groot.

Ik had geen inspiratie. Geen onderwerpen die me zo bezig hielden, dat ik er iets over kwijt moest.Er is een hoop narigheid in de wereld, maar ik voel geen drang mijn mening aan het meningenkoor toe te voegen. Natuurlijk vind ik iets van de kabinetsformatie, over vaccineren, over de toestand in Afghanistan en over de GP in Zandvoort. Mensen die mij regelmatig zien of spreken weten dat.

Maar ik heb niet de illusie dat het zo belangrijk is wat ik vind, dat het met de wereld gedeeld moet worden. Niet dat ik mijzelf of anderen de mond wil snoeren. Maar als je niet uitkijkt, draait het hele leven om wat je ergens van vindt. Daar houden we de klimaatcrisis echt niet mee tegen.

Daarom beperk ik mij in mijn schrijfsels tot persoonlijke onderwerpen. En schrijf ik over mijn boeken, over mijn onderzoek, over mijn dagelijks leven en over wat ik gelezen heb. Over mijn koor (we beginnen donderdag weer!) en over mijn familie. Dat lijkt me voor mijn lezers interessanter dan de zoveelste opvatting over woke zijn.

Maar dat is natuurlijk ook maar een mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.