Vrijdag gaat het boek in de verkoop. Op de één of andere manier moet het gelanceerd worden. Dat vind ik een rare term, alsof het een soort raketje is. Hoe die lancering te werk moet gaan is mij niet zo duidelijk.

Goed, er worden persberichten en promotiemailings verstuurd. Ook heb ik er al blogs over volgeschreven. Maar een boekpresentatie zal er niet in zitten.

De boekwinkels zijn nu nog alleen op afspraak open. Volgende week is dat weliswaar voorbij, maar iets met publiek is nog niet mogelijk. Natuurlijk kan ik een filmpje maken en publiceren, maar dat zal niet veel extra lezers trekken. Bovendien zal ik dan eerst nog naar de kapper moeten. Het is dus een feestelijk moment vrijdag, maar veel gebeurt er niet.

Vorige week heb ik het eerste exemplaar ontvangen en dat zag er prima uit. Het heeft een kloek formaat en valt soepel open. Hierboven is te zien hoe mooi de cover geworden is. Die donderdag heeft mijn lief bloemen en taartjes gehaald, dus toen was het feestje al.

Tegenwoordig is iets al gauw een feestje, natuurlijk. Hopelijk kan ik over een tijdje, als het weer mag, wel iets organiseren. In een tuin bijvoorbeeld. Met een optreden van mijn koor dat zonnige nummers zingt en lekkere hapjes en drankjes.

Ook een schrijver moet blijven dromen.

 

1 Comment

  • Marjan Smeulders

    He Hennie, ik heb je boek met heel veel interesse en plezier gelezen! Was er nog niet van gekomen om je dat persoonlijk te vertellen, dus nu toch maar even via je site! Bij het lezen had ik het huis van mijn opa in mijn hoofd, waar mijn tante als oudste dochter het huishouden is blijven doen. Heel andere situatie en een generatie later, maar dat beeld van die keuken, het centrale punt in het huis, met die oude gootsteen en de tafel in het midden. De wasruimte in een buitendeel van het huis. Mijn tante die vertelde over het steenkoude water waarmee ze de was moest spoelen. Het kwam allemaal boven bij het lezen van jouw boek. Wat moesten die vrouwen toch hard werken! En wat een ellende kwam er voort uit de rigide moraliteit in die periode. Mooi beschreven Hennie! Ik kijk ui naar je volgende boek. En als microbioloog ben ik erg benieuwd naar het Antoni van Leeuwenhoek verhaal!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.