Klus

Weer is het zomer. Na een zich eindeloos voortslepende lente met kou en nattigheid, zit ik nu in een zomerjurk buiten te werken. Ik moet wel.

Op mijn blog heb ik tot nu toe weinig over mijn lief verteld, en dat ga ik ook zo houden. Er is alleen één kant van hem waar ik niet om heen kan, omdat die grote invloed op mijn dagelijkse dingen, zoals het schrijven,  heeft. Hij is namelijk klusser.

Dit heeft zowel voor als nadelen. Laat ik met het eerste beginnen. Omdat hij alle problemen in huis zelf wil en kan oplossen, houden wij veel geld over. Bovendien kunnen alle verbeteringen aan het huis precies zo worden als wij zelf willen. Alleen hele grote zaken worden uitbesteed. Zo zijn de dakkapellen wel geplaatst door professionele dakkapellenmakers en is er ook wel eens een schilder geweest.

Het nadeel is dat ik vaak voor langere tijd in een klushuis woon. Hij is een jaar bezig geweest met, na die dakkapellen, de rest van de zolder. In de weekenden en de avonden dan, want hij heeft ook nog een baan. Toen de voorkamer geïsoleerd werd, stond de piano in de gang. En nu is hij bezig met mijn werkkamer.

Mijn boekenkamer, kantoor, heiligdom, of hoe je het verder ook kunt noemen. De plek waar al mijn werk tot stand komt. Waar ik allerlei boeken en bronnen bestudeer en verhalen verzin. Waar ik geïnspireerd uit het raam kan staren. Dat is even slikken.

Niet dat het niet nodig was. De afgelopen winter kwam het water door het plafond, vanwege een radiatorkraan in de kamer erboven. Daarom moest het eruit. Een uitgekiend moment om de kamer te gaan isoleren, want omdat die op het zuiden is, is het er in de zomer niet uit te houden. Maar het is een oud huis, dus er kwamen allerlei verrassingen tevoorschijn. Zodat het al een paar maanden een rommeltje is en ik de afgelopen twee weken dus buiten ben gaan zitten.

Maar nu is het bijna klaar, op wat afwerking na. En het is mooi, en koeler geworden. Dus ik ben hem eeuwig dankbaar.

Alleen verlang ik soms naar een huis dat netjes is. En af.

2 Comments

  • Noelle

    Ik zou willen dat mijn man een handige klusser was 😜! Er is nog een belangrijk voordeel namelijk: heb je al eens een klein karwei willen laten doen door een professional? Een klein karwei daar komen ze tegenwoordig al haast niet meer voor en bovendien: er zijn nog … wachtende voor u. Lekkende dakgoot? In september bent u de eerste.. Tel je zegeningen 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.