Het is al meer dan twee maanden geleden dat ik een blog gepubliceerd heb. Maar dat is helemaal geen slecht teken. Deze keer betekent het dat ik druk aan het schrijven ben.

In januari maakte ik mij nog druk om hoe ik mijn boeken aan de man/vrouw moest brengen. Dat probleem is nog niet opgelost, dus mocht er iemand oder mijn lezers zijn die dat voor mij zou willen doen, stel ik dat zeer op prijs. Ik heb wel wat ideeën aangereikt gekregen, waarvoor dank. En ik heb ook zelf wel wat bedacht, maar om dat allemaal uit te voeren moet ik wat drempels over die voor mij nogal hoog liggen. Wat niet betekent dat ik het nooit zal doen.

Maar voorlopig vertoon ik struisvogelgedrag. De afgelopen maanden zijn er wat dozen van zolder gekomen met schrijfsels van vroeger, zodat mij weer duidelijk werd dat schrjven altijd bij mij heeft gehoord. Al vanaf de lagere school, toen juffrouw van der Kruk mij als linkshandige extra hielp mijn letters goed op papier te krijgen. Door alles wat ik daar tegenkwam, kreeg ik er weer vertrouwen in.

Nu ben ik volop aan het schrijven aan mijn van Leeuwenhoek boek. Ik zit, zoals dat in goed Nederlands heet, in een goede flow. Iedere dag schrijf ik een paar bladzijden, die ik de volgende ochtend weer uitwerk. Ik begin langzaam te ontdekken waar ik naar toe wil. Dus geen zorgen, in dit geval is geen bericht eigenlijk goed bericht.

Ga ik nu weer verder.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.