Datum

Morgen is het zover, dan verschijnt mijn nieuwe boek en is het overal te koop. In de webwinkel van de uitgever, maar ook via de boekhandel, fysiek en online. Ik ben er reuze blij mee, zo is het het hele Van Leeuwenhoek herdenkingsjaar te koop. Maar als ik geweten had hoeveel stress deze datum mij zou opleveren, zou ik misschien toch voor een weekje later zijn gegaan.

Want vrijdag 6 januari is de laatste dag van de kerstvakantie. En in de kerstvakantie wordt er op veel plaatsen niet gewerkt. Zo ook bij uitgeverij Boekscout. Daarom moest alles voor de kerst klaar zijn. Omdat de planning ook daarvoor niet helemaal duidelijk was en nogal eens verschoof, zorgde dat voor onrust. Deze schrijfster kan daar erg slecht tegen. De redacteur had problemen met de opmaak, problemen die ik zelf niet gezien had, het kaartje van Delft voorin het boek klopte niet, Jansje heette ergens nog Jannetje…

Het boek is nog heel wat keren heen en weer gestuurd. Maar woensdag de 21e werd het naar de drukker gestuurd en op vrijdag had ik mijn eerste exemplaar in huis. Een prachtexemplaar, kan ik wel zeggen. Toen ik de uitgever dat liet weten, kreeg ik nog wel antwoord, maar onderaan de mail stond dat het bedrijf tot 9 januari gesloten zou zijn. Alleen spoedmailtjes zouden in behandeling genomen worden.

De week tussen kerst en oud en nieuw was prima. Ik had ook vrij, was in Zuid-Limburg met familie, lekker eten, wandelen, spelletjes doen en bijpraten. Het was een beetje raar weer, maar verder heel ontspannend. Pas op 2 januari begon het weer.

Toen kreeg ik het persbericht toegestuurd, met een knoeperd van een fout erin. Op mijn mail daarover werd natuurlijk niet gereageerd, want het was vakantie. Gelukkig was er twee dagen later iemand aanwezig, voor de spoedmailtjes, en is het vandaag alsnog verholpen. Op het nippertje.

Maar ik ben dus heel tevreden over het boek, het ziet er prachtig uit. Ik denk dat ik een mooi verhaal vertel.

En vanaf morgen is het te koop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.